skip to Main Content
Libertalia

Libertalia

1692: Als het meest dierbare wat ze bezit en wat haar verankert aan haar piratenverleden wreed uit haar leven gerukt wordt, wankelt Rochette. Een reis naar Rome brengt haar bestaan nog meer uit evenwicht, wanneer oude vrienden en oude vijanden opduiken en meerdere draden uit het verleden samen lijken te komen.

Als die draden zich verwarren, brengt dat haar naar Madagaskar, waar een nieuw piratenrijk is ontstaan en waar onmetelijk rijke, Indische schepen een gemakkelijke prooi vormen. Ten slotte voert een complot omtrent een piratenschat naar de rechtszalen van Londen. Al wat blijft om voor te vechten, is vrijheid…

Koop dit boek

Uit het boek..

“De donder klinkt vreemd,” zei Rochette en op hetzelfde moment begon de aarde te schudden en te trillen. Het rommelende geluid werd sterker en de hemel werd dofrood als een gloeiende oven. De grond deinde alsof het zee was en Rochette greep zich aan Flibu vast. “Geen donder…” hijgde ze geschrokken. “Een aardbeving!”
Een tweede beving volgde en deze was veel heviger. Mensen op straat vielen doordat het zand golfde alsof het vloeibaar geworden was. Het gerommel werd luider als van een hongerig beest.
“De zee!” gilde Rochette en wees door Honey Lane naar de baai, waar het zeewater zich terugtrok. Aan de overkant van de baai was zeker zeven- tot achthonderd voet zeebodem te zien.
Mensen begonnen te gillen, terwijl huizen instortten. Muren klapten om en bedolven mensen, daken kwamen naar beneden en de aarde begon open te breken. Honderden scheuren verschenen in de straten en huizen werden meters verplaatst, zodat straten in ene twee keer zo breed waren. Water spoot als fonteinen omhoog uit alle putten en de scheuren, en een gruwelijke stank verspreidde zich over de stad, alsof die met één schok in de hel geworpen was.
De aarde brulde en rommelde en heel in de verte waren andere geluiden te horen van bergen die instortten. Rochette gilde toen ze niet ver van haar vandaan de aarde zich zag openen en tientallen mensen en huizen zag verzwelgen alsof een zeemonster omhoog gekomen was en zijn honger stilde.
Rochette keek over haar schouder en wist niet wat ze angstiger moest vinden van wat ze zag. Een grote scheur verslond in één klap een halve straat, maar tegelijkertijd raasde een zes voet hoge muur van water op de stad af.
“De Bailante!” huilde Rochette, toen ze het schip door de vloedgolf opgetild zag worden.

Productinformatie

Titel
Libertalia
Auteur
Rona Kreekel
Categorie
Romans
Aantal pagina’s
618
Geïllustreerd
Ja
Uitvoering/formaat
Paperback 16x24cm
Verschijningsdatum
07-11-2014
ISBN
978-94-0221-213-6/9789402212136
Vaste prijs
€ 28,99 (incl. verzenden)
Koop dit boek

Via Boekscout.nl

Back To Top