Recensie NH Dagblad
18-11-2014

Recensie NH Dagblad 13-07-2011

Bijzonder goed geschreven, ik kan niet wachten op het vervolg.
Peter K.

Ik heb er echt van gesmuld. Het hield me in de greep van het begin tot het einde. Het verhaal loopt als een trein. Spannend, aangrijpend en ook veel gelachen tussen alle wreedheden en gebeurtenissen in. Het laatste boek wat ik gelezen heb, vóór Rochette, waar ik zó in opging was Harry Potter en de Relieken van de Dood.
Chantal B.

Rochette uit Duinkerken neemt je mee naar de van piraten vergeven zeeën rond de Cariben, waar succes wordt gemeten in drank en buit en trouw duurt tot de volgende kans zich voordoet. Een spannend en meeslepend geschreven avonturenverhaal dat zich moeiteloos kan meten met de Sharpe en Hornblower-series. Laat u meevoeren, maar neem er de tijd voor: als u het oppakt, zult u het niet weer willen neerleggen!
Alexander ter H.

Ik kon het niet meer wegleggen en verlang naar het vervolg. Voor mij is er een nieuw stukje wereld opengegaan, dat van de piraterij, alle intriges daarrond enz. Het leest als een trein, veel nieuwe zeeroverstermen, kortom heerlijk!
Bera van B.

Rochette uit Duinkerken is een zeer vlot en spannend geschreven boek. Sommige zinnen zijn zo mooi, dat je er tranen van in je ogen krijgt. De manier van schrijven heeft soms iets weg van Jane Auel. Van mij had het nog veel dikker mogen zijn. Laat het volgende deel maar komen!
Elly P.

Heel mooi en goed leesbaar boek, schitterend mooi verhaal dat vraagt naar vervolg. Voor iedereen die van een goed boek lezen houdt, is dit een topper.
Igor van D.

Ik vind het een boek dat gezellig wegleest, echt iets om gezellig een regenachtige zondagmiddag mee door te komen of zoals ik het laatste uur voor het slapen gaan. Verhaal zelf zit goed in elkaar en ik ben zowel betreffende de geschiedenis als op scheepvaart-technisch gebied geen zaken tegengekomen die niet kloppen.
Ferdi K.

Een super leuk boek. Het leest heel makkelijk weg en ik zat er volledig in. De personages zijn levendig en je kunt je makkelijk in ze verplaatsen. Ik wacht op het volgende boek, en ben benieuwd hoe het allemaal af gaat lopen.
Ayla K.

Recentie NBD Biblion

Williamsburg Waltz: openingsbal / Rona Kreekel. - Eerste druk, Soest : Uitgeverij Boekscout.nl, [2017). - 724 pagina's; kaarten; 24 cm.

De auteur (1966) schreef eerder de zesdelige Port Royal serie over zeventiende-eeuwse piraten. Dit boek is het begin van een nieuwe reeks over de zuidelijke staten van de VS tijdens de negentiende eeuw. Centraal staan de families Kingston, plantage-eigenaren, de handelaars Boulting en de boeren Connoly. Damien Kingston heeft op zijn zeventiende het ouderlijk huis verlaten, dienst genomen in het leger en gevochten in de Krimoorlog en Zuid Afrika. Moegestreden keert hij, twaalf jaar later, in 1860 terug naar zijn familie. Damien, tegen slavernij, ligt overhoop met de pater familias, zijn halfbroer Anthony. Ondertussen lijkt een oorlog tussen de noordelijke en zuidelijke staten, met als inzet behoud van slavernij, onafwendbaar. Damien voelt zich verplicht dienst te nemen. De auteur, beoefenaar van re-enactment, schreef een gedetailleerd en lijvig boek vol personages, waarin historische thema's als slavenarbeid en recht op zelfbeschikking aan de orde komen. Een goed geschreven historisch boek, maar vanwege de omvang, volle bladspiegel, kleine druk en vele details wel voor echte liefhebbers. Met kaarten, nawoord van de auteur, bibliografie en lijsten van begrippen en personen.

Recensent: Dr. Nelleke Manneke