Momenteel werkt Rona aan twee nieuwe series historische romans:

Gwijde van Quenecrocht

1263: In Steinburg, een plaatsje in het Heilige Rooms-Duitse Rijk aan de Boheemse grens, keert ridder Gwijde, de bastaardbroer van de graaf, terug uit de oorlog. Zijn plichtsgevoel brengt hem terug op het kasteel, waar men in spanning de komst van een bruid voor de gravenzoon verwacht. Dan breekt een verschrikkelijk onweer los. En dat onweer brengt dood en verdoemenis… Aan Gwijde en zijn vriend Gerold de schout de taak een schandaal in de kiem te smoren en de dader op te ontmaskeren.

Tidewater Galop – Barakken In De Sneeuw

1862: De burgeroorlog woedt voort. De slagen worden steeds bitterder, met als gruwelijk dieptepunt de Slag bij Gettysburg. Bovendien heeft kolonel Damien Kingston moeite zijn eenheid bijeen te houden, als steeds meer berichten de manschappen bereiken over de situatie aan het thuisfront. Ondertussen laat zijn kwelgeest Lafayette geen mogelijkheid onbenut om hem ten val te brengen. Alles zou Damien geven als hij niet meer hoefde te vechten, maar als zijn wens verhoord lijkt te worden door een dreigende krijgsgevangenschap, zou hij zijn rechterarm geven om aan die schande en lijdensweg te ontkomen.

Richmond Polka – Het Wildcat Goud

1864: Damien Kingston is terug bij het leger in Virginia en hoewel de oorlog hopeloos lijkt, vechten hij en het Tidewater Regiment verbeten door. Ondertussen lopen de spanningen binnen zijn familie ook steeds hoger op. Hun twist is desastreus en hoewel Damien angstvallig probeert erbuiten gelaten te worden, dreigen de intriges hem mee het graf in te slepen. Dan wordt hij op een gevaarlijke missie gestuurd die het tij voor het zuiden wellicht kan keren. Maar kunnen Damien en zijn vrienden, het vechten moe en wanhopig over hun toekomst na de oorlog, weerstand bieden aan de verleiding het zinkende schip te verlaten en het vege lijf te redden?