skip to Main Content

Biografie

Biografie van Rona Kreekel

Op een goede zomerdag, bruisend van energie over je net genomen besluit: je gaat een historische roman schrijven, een roman die zich afspeelt in de wereld van de boekaniers in de zeventiende eeuw. En dan begint de ellende…

Ik ben Rona Kreekel. Gefascineerd door geschiedenis begon ik met reënactment. Mijn passie voor verhalen vertellen begon met een publicatie in het magazine Dungeon en het schrijven van artikelen. Op deze website laat ik je kennismaken met de boeken die ik geschreven heb en de research die ik ervoor gedaan heb.

Wie is Rona

Rona Kreekel is in 1966 in Amsterdam geboren en studeerde daar Spaans aan de UvA. Sinds 2003 woont ze met haar man in Krommenie. Ze is altijd gefascineerd geweest door geschiedenis. Ze begon twintig jaar geleden met reënactment van de Vroege Middeleeuwen en heeft in 2009-2010 in het Streekmuseum in Tiel een tijdelijke expositie over die tijd opgezet.

“Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Geen idee. Soms loop ik langs iemand met een interessant gezicht en denk ik: Oja, dat moet ik schrijven. Of ik ruik een bepaalde geur, dat kan al genoeg zijn.”

Haar passie voor het vertellen van verhalen begon met een publicatie van een kort AD&D avontuur in het Amerikaanse magazine Dungeon en het schrijven van artikelen voor Íthróttir, een Engelstalig kwartaalblad voor vroegmiddeleeuwse reënactors. Ondertussen schreef ze als ontspanning historische romans, waarbij de research net zoveel plezier verschafte als het schrijven zelf.

Back To Top