skip to Main Content
Het Wapen Van Montauban

Het Wapen van Montauban

1682: De glorietijd der piraterij is voorbij en Flibu denkt eraan om te stoppen, daartoe deels gedwongen door het schrikbewind van de gouverneur. Hij reist met zijn gezin naar Amsterdam, maar daar blijkt het niet zo veilig als gedacht. Al snel raken ze betrokken bij een politieke intrige.

Dan bereikt hun afgrijselijk nieuws over hun zoon. Om hem te redden moet Rochette terugkeren naar de Barbarijse kust… En als geluk Rochette dan eindelijk toelacht, dringt verraad door tot binnen de muren van hun huis…

Koop dit boek

Uit het boek..

De enige glimpen van de zon die hij de afgelopen ontelbare dagen te zien gekregen had, was de reflectie op de golven, die hij door de roeipoorten vijf man verderop af en toe nog net kon opvangen. Soms wist een weerkaatsing precies zijn roodomrande ogen te raken, waardoor hij verblind werd, gewend als hij geraakt was aan de bedompte, stinkende duisternis van het roeidek.
Hij was de zesde, buitenste man aan de zeventiende van de tweeëndertig riemen aan bakboord en hij gokte dat hij al zo’n half jaar aan die plek vastgeketend zat. Alleen in de haven en als er genoeg gunstige wind was, kregen ze rust, maar als het bevel kwam om de riemen te bemannen, begon de uitputtende marteling. Bij elke slag moest hij opstaan, een stap voorwaarts maken, zijn gewicht en rugspieren in de riem gooien, haar weer terugtrekken, een stap naar achteren maken, weer gaan zitten en naar achteren geheld doorhalen. Het was een slopende beweging, die hem soms liet huilen van de pijn.
Het was niet meer dezelfde marteling als in het begin, toen zijn nog niet gebroken geest zich verzet had en hem tot woede en paniek gedreven had, en toen zijn spieren nog gegild hadden. Zijn lijf was meer gehard nu. Maar er was een andere marteling voor in de plaats gekomen, een marteling van een gebrek aan hygiëne, een gebrek aan zonneschijn en goed voedsel, een gebrek aan frisse lucht en hoop. Elke dag stierf hij een beetje, terwijl zijn ziel aftakelde en zijn lichaam uitmergelde. Als hij ziek werd, hoefde hij niet op verzorging te rekenen, want een nieuwe roeislaaf was goedkoper dan medische verzorging.

Productinformatie

Titel
Het Wapen van Montauban
Auteur
Rona Kreekel
Categorie
Romans
Aantal pagina’s
768
Geïllustreerd
Nee
Uitvoering/formaat
Paperback 16x24cm
Verschijningsdatum
09-05-2014
ISBN
978-94-0220-780-4/9789402207804
Vaste prijs
€ 30,99 (incl. verzenden)
Koop dit boek

Via Boekscout.nl

Back To Top